Mano mėgstamiausi restoranai Marakešo naujamiestyje

Nuolat sulaukiu skaitytojų laiškų su prašymais rekomenduoti geras vietas pavalgyti ar linksmai praleisti laiką Marakeše. Todėl sudariau sąrašą su savo mėgstamiausias restoranais ir kavinėmis naujojoje Marakešo dalyje. Tuo tarpu mano mėgstamiausias vietas Marekešo senamiestyje (Medinoje) rasite čia.

AMAL 

Rue Allal Ben Ahmed et Rue Ibn Sina
Pusryčiai: 8.30-10.30 val.
Pietūs: 12-15.30 val
Stalo rezervacija: +212(0) 5 24 44 68 96

Nepelno organizacijos „Amal“ tikslas – per maisto gaminimą suteikti galimybes vietinėms moterims sugrįžti į normalų gyvenimą ir darbo rinką. „Amal“ priklauso du restoranai Marakeše, kuriuose galima ne tik pavalgyti, bet ir apsilankyti maisto gaminimo pamokose.  „Amal“ pratybų centre moterys (išsiskyrusios, našlės, vienišos mamos etc) šešis mėnesius mokomos maisto gaminimo  paslapčių, virėjų, padavėjų meno. 

Užsisakykite konsultaciją

Planuojate kelionę į Maroką? Užsisakykite privačią video konsultaciją, kuri padės jums nepasiklįsti informacijos gausoje, sutaupys daug laiko bei leis jaustis saugiems. Gyvenu Marakeše nuo 2015 metų, pasinaudokite mano patirtimi.

Nors „Amal“ restoranas Gueliz paskutiniu metu pasidarė ypač populiarus tarp turistų, jame tikrai verta apsilankyti ir paragauti geriausio visame Marakeše kuskuso (kaina  50 dh). Jis patiekiamas tik penktadieniais, rezervacija būtina, nes dažnai prie durų laukia nemaža eilutė norinčių.  Penktadieniais patiekiamas tik kuskusas, kitomis dienomis – įvairus meniu.

LA CUISINE DE MONA

Residence Mamoune 5 n 115B | Quartier El Ghoul, GUELIZ
Atidaryta kasdien, išskyrus sekmadienį: 10-23 val. 

Mažytis libanietiškas šeimos restoranas „La Cuisine de Mona“ man buvo tikras atradimas! Man labai patinka jauki restoranėlio atmosfera ir jo savininkė libanietė Mona, kuri pati ten kasdien būna ir prisideda prie visko. 

Jei norite ten pavakarieniauti, būtinai užsisakykite staliuką lauke. Šią vietą rekomenduoju 2-4 žmonių kompanijai, nes daugiau ir netilps lauko terasoje. Restoranas turi vietos ir antrame aukšte, bet ten man nelabai patinka. Restorane galima užsisakyti alkoholio.

Jei eisite dviese, rekomenduoju užsisakyti „assortiments de mezze“, skirtą 1 asmeniui (140 Dh). Gausite 10 lėkštučių įvairiausių libanietiškų užkandžių, tiek karštų, tiek šaltų. Mano mėgstamiausi  – vištienos sparneliai. Dažniausiai vieno „Mezze“ rinkinio užtenka dviems asmenims, papildomai galite užsisakyti labiausiai patikusį užkandį. 

CHEZ BEJGUENNI 

Rue Ibn Aïcha
Atidaryta kasdien, 10-23.30 val 
(netinka vegetarams) 

Jei Marakeše vietinio paklausite, kur yra geriausias mėsos restoranas, jis  tikrai nurodys „Chez Bejguenni“.  Marakešo legenda įsikūrusi netoli „Amal“ moterų centro ir restorano. Ir nors toje pačioje gatvėje įsikūręs ne vienas panašus gatvės restoranas, dauguma eina į „Chez Bejguenni“, net jei ir reikia laukti staliuko. Ši vieta ypatinga dėl savo geros kokybės grilintų mėsos  patiekalų. 

Meniu labai paprastas – pasirenkate norimą mėsą, kuri skaičiuojama pagal svorį,ir priedus: salotas, bulvytes etc. Taip pat galite užsisakyti tadžinų and tandžijos. „Chez Bejguenni“ galite paragauti įvairiausių, kartais netikėtų mėsų: pradedant grilintais kepenimis, plaučiais, baigiant smegenimis, kuriuos galite valgyti tiek tadžino forma, tiek tiesiog keptą. 

Ypač vakarais  „Chez Bejguenni“ būna perpildytas, todėl gali tekti palaukti staliuko.  Kainos – apie 50-70 Dh  žmogui su arbata, užkandžiais (priklausomai nuo pasirinktos mėsos ir svorio). 

CHEZ OUAZZANI

Rue Ibn Aïcha 12
Atidaryta kasdien, 12-2.30 val. nakties 

Toje pačioje gatvėje kaip  „Chez Bejguenni“  (šalia „O Tacos“), rasite kitą vietinį restoraną „Chez Ouazzani“. Jį rekomenduoju ir vegetarams, nes meniu rasite ne vieną skanų vegetarišką užkandį. 

„Chez Ouazzani“ meniu labai įvairus, nuo tradicinių tadžinų, iki picų ir rytietiškų patiekalų. Pastarieji mano mėgstamiausi  – visuomet užsisakau „Baba Ganoush“ (kepto baklažano užtepėlė) ir „Muhammara Harra“ (kepintos paprikos su riešutais)  užkandžių. 

Užsisakius patiekalus, jums dažniausiai atneš nedidelių nemokamų tapas lėkštučių. Už vakarienę sumokėsite apie 50 dh, priklausomai ką užsisakėte.  „Chez Ouazzani“  – puiki vieta jei esate su didesne grupe draugų, nes restoranas turi staliukus tiek lauke, tiek viduje. Beje, jie penktadieniais patiekia puikų kuskusą.

Grand Café de la Poste

 Boulevard El Mansour Eddahbi ir Avenue Imam Malik kampas
Atidaryta kasdien: 8-12 val. nakties
Savaitgaliais iki 1 val nakties

Jei norite persikelti į XX amžiaus pradžios kolonijinius laikus, kuomet Marokas buvo Prancūzijos proletariato dalis, keliaukite į garsiąją „Grande Cafe La Poste“.  Tai populiari vieta, tad staliuką, ypač lauko terasoje, turite rezervuotis iš anksto.   Aš į į šią vietą einu kiek pasipuošusi, kuomet noriu jaustis prabangiau ir įsilieti į prancūzišką Art Deco atmosferą. 

Nors dauguma renkasi terasą, man patinka sėdėti ir viduje, apžiūrinėjant Art Deco interjerą: suktus laptus,  šviestuvus, baldus. „Grande Cafe La Poste“  menu – prancūziškas, su marokietiškomis variacijos, galima užsisakyti ir alkoholinių gėrimų. Patiekalų kainos: salotos kainuoja apie 120 DH, pagrindiniai patiekalai apie 170 DH. Arba užsukite tiesiog pasimėgauti gėrimais vakare  ir įsiliekite į istorinę Maroko atmosferą. 

ESPACE FRUITS OTHMANE

Av. Moulay Rachid, netoli  Imperial Holiday Hotel  

Nors dažniausiai viešbučiuose pusryčiai būna įskaičiuoti, bent vieną rytą juos praleiskite ir nukeliaukite į geriausią pusryčių vietą Marakeše, toje pačioje Moulay Rachid gatvėje esančią  „Espace Fruits Othmane“ .  Vietinių dievinama pusryčių kavinė veikia iki išnaktų. Savaitgalio rytais ten būna pilna žmonių, vietos tenka ir palaukti. 

„Espace Fruits Othmane“ garsūs savo omletais, kurie patiekiami nedidelėje metalinėje keptuvėje. Mano skaniausias  – omletas su džiovinta mėsa khlia. Paprašykite ir sulčių kokteilio (tik be cukraus), cafe Americano – tobuliausi pasaulyje pusryčiai garantuoti! Kainos nesikandžioja, sotus omletas kainuoja iki 20 dirhamų, sultys apie 10-15 dirhamų. Verti dėmesio ir Beldi pusryčiai – omletas su padėklu, pilnu įvairiausių užtepėlių ir alyvuogių. 

 AL FASSIA 

55 Boulev. Mohamed Zerktouni, Gueliz
Atidaryta kasdien: 12.30 – 14.30 val.  / 19.30 iki 23 val. 

Jau 25 metus veikiantis „Al Fassia“ – prabangesnis tradicinių marokietiškų patiekalų restoranas, norintiems pavalgyti išskirtinėje aplinkoje. Restorano vadovės – dvi seserys,  o  padavėjomis dirba išskirtinai moterys; retas reiškinys Maroke, kur dauguma padavėjų yra vyrai. „Al Fassia“ viso turi du restoranus. Vienas yra Gueliz, kitas įsikūręs kiek toliau, viešbutyje „Aguedal Fassia“.

Tradicinių marokietiškų patiekalų kainos  – nuo 140 dirhamų. Rekomenduojamas patiekalas – ilgai rūkytas avienos petys. Nors dauguma patiekalų yra tradiciniai marokietiški, restorano virėjos juos gamina su šiuolaikinėmis variacijomis. Restorane taip pat galima užsisakyti alkoholio. 

Kaip ir daugumoje Marakešo restoranų, vietą vakarienei geriausia rezervuotis iš anksto.  Kadangi puikių marokietiškų patiekalų randu ir pigesnėse vietose, „Al Fassia“ kainos atrodo truputį išpūstos, tačiau kartais norisi save palepinti. 

LA TRATTORIA

179 rue Mohamed El Bequal, Gueliz
Dirba kasdien nuo 12 iki 1 val. nakties 

Itališkų patiekalų restoranas „La Trattoria“ susideda iš dviejų dalių. Viena dalis skirta tiems, kurie nori ramiai pasisėdėti bare, kita – restoranas.  „La Trattoria“ – puiki viena romantiškai vakarienei, ramiam elegantiškam pasisėdėjimui su draugais.  „Art Deco“ stiliaus baro dalį vadinu anglų džentelmenų klubu. Interjeras labai jaukus, dažnai groja muzikantai, rūkomi cigarai, rusena jaukus židinys. „La Trattoria“ taip pat turi didelę lauko terasą. 

„La Trattoria“  vakarais būna labai užimta, todėl vakarienei staliuką geriausia rezervuotis iš anksto.  Pagrindinių patiekalų kainuos – nuo 200 Dh, pasta – nuo 130 Dh. 

Palais Dar Soukkar

 Kelias į Ouriką, 3,5 km
Restoranas veikia: 19 val iki 2 val nakties
Vakarėlių metu iki 3-5 val. naties

Jei į Marakešą atvažiuojate ne tik paturistauti, bet ir pasilinksminti, keliaukite į „Palais  DarSoukkar“.  Išvertus iš arabų kalbos, „Palais  DarSoukkar“  reiškia „cukraus rūmai“.  Ši vieta įsikūrusi apie 20 min nuo Marakešo centro, kelyje, vedančiame į Ourika slėnį.   „Palais  DarSoukkar“  suprojektuota  XVI amžiaus cukraus perdirbimo gamyklos griuvėsiuose. 2004 metais renovuotoje didžiulėje teritorijoje įsikūrė ne tik baras, restoranas, bet ir lauko zona su 1200 m² terasa privatiems vakarėliams ir renginiams. 

Kas vakarą ten jūsų laukia 3 valandų įspūdingas šou su pilvo šokėjomis, ugnies rijikais etc. Tačiau man „Palais  DarSoukkar“ patinka dėl ten organizuojamų elektroninės muzikos vakarėlių (ne restorane, o lauko terasoje).  Vakarėliai vyksta iki 3-5 valandų ryto, jie skelbiami Soukkar Facebook paskyroje.  Jei norite susipažinti su Maroko elektroninės muzikos scena ir madingu vietos jaunimu, keliaukite į „Palais  DarSoukkar“. 

Entrepotes

62 Tarik Ibn Ziad, Guéliz
Atidaryta kasdien, nuo 18 val iki 2 val. nakties

„Entrepotes“ – tai populiari vieta vakarienei, gėrimams ir gerai muzikai.  „Entrepotes“  kažkuo primena „L’envers“ ar „Point Bar“, tačiau yra daug didesnis ir kiek prabangesnis.

Mano mėgstamiausia „Entrepotes“ dalis yra vidinis sodas. Prieš ten eidami, būtinai iš anksto rezervuokitės staliuką būtent sodo dalyje!  „Entrepotes“  garsėja savo tapas, rekomenduoju vakarienei užsisakyti jų siūlomus tapas ir vyno paketus.  Būtinai užsisakykite vienų iš jų kokteilių, jų peteikimas wow, norisi ne gerti, o grožėtis. 

EPICURIEN

Rue Hafid Ibrahim
Dirba kasdien, nuo 20 val iki 4 val. 

Jei Marakeše norite ne tik pavakarieniauti, bet ir pašokti bei pasiklausyti gyvos muzika, tikrai verta eiti į „Épicurien“. 

Aš „Épicurien“ niekada nevakarieniavau, ten visuomet su draugais keliaujame apie vidurnaktį, kuomet prasideda gyvo garso koverių koncertas (iki tol groja didžėjus). Nuo trečiadienio iki sekmadienio kas vakarą ten pasirodo tikrai gera ir profesionali muzikantų ir dainininkų grupė, kuri įkaitina visus šokiams. 

„Épicurien“  yra įsikūręs „Casino de Marrakech“ pastate.  Todėl kad patektumėte į restoraną, turėsite pereiti (ar net pažaisti) kazino patalpas. Aplinka prabangi, tačiau labai išsipuošti tikrai nebūtina. Tačiau jei į kelionę įsidėjote mažą juodą suknelę, „Épicurien“ bus puiki vieta ją išsitraukti iš lagamino. 

Pagrindinių patiekalų kainos apie 200 dh,  butelis vyno apie 300 dh. Kainos nemažos, tačiau už tai visą naktį jus linksmins gyva muzika ir didžėjus.  Beje, jei ten vyksite su taksi, geriau nesakykite, kad vykstate į „Casino de Marrakech“ . Taksistai užsiplėš mažiausiai 100 dh, net jei važiuojate netoli. Geriau pasakykite kokio šalia esančio viešbučio pavadinimą ar pasiruoškite sunkioms deryboms. 

COMPTOIR DARNA  

Avenue Echouhada | Hivernage 
Restoranas dirba kasdien nuo 20 iki 1 val. nakties

Jei norite ne tik skaniai pavalgyti, bet ir pasimėgauti marokietiška muzikos ir šokių programa, keliaukite į „Art Deco“ pastate įsikūrusį „Comptoir Darna“ restoraną. Šioje vietoje yra ne tik restoranas, bet ir naktinis klubas bei jauki terasa. 

„Comptoir Darna“ patiekiami tiek marokietiški, tiek pasaulio virtuvės patiekalai. Kas vakarą, iki 22 val, ten pasirodo arabiškos-andalūzietiškos muzikos grupė. Po to prasideda egzotiški šokėjų pasirodymai, kuriuose derinamas baletas ir pilvo šokis. Nuo sekmadienio iki trečiadienio vakarais ten koncertuoja ir tradicinė „Gnawa“ muzikos grupė. 

Patiekalų kainos – nuo 200 dirhamų, alkoholinių kokteilių – 120-150 dh.   „Comptoir Darna“  rekomenduoju ne tiek dėl maisto, bet dėl ten vykstančių pasirodymų, kurie ypač tiks, jei Marakeše norite atšvęsti ypatingą datą. 

BAROMETRE 

 Rue Moulay Ali, Gueliz
Atidaryta kasdien: 18.30 – 1 val. nakties

Baromètre“  – tai rūsyje pasislėpusi alkoholinių kokteilių chemijos laboratorija. Kitaip ir šios vietos nepavadinsi, nes „Baromètre“ firminis dalykas yra būtent kokteiliai, alaus ar vyno ten eiti neverta. 

Nors kokteiliai nepigūs (apie 150 Dh), tačiau tikrai verti dėmesio. Užsisakius, patarčiau pasilikti prie baro ir stebėti, kaip barmenas juos maišo. Nes jie ne tik maišo, bet ir daro nedidelį spektaklį iš ugnies, dūmų ir įvairiausių formų stiklinių.  Patys barmenai labai išraiškingos ir stilingos asmenybės. „Baromètre“ taip pat yra atskira dalis vakarienei, bet man ši vieta – tik kokteiliams! P.S. mano mėgstamiausias kokteilis „Churchill“ stiprokas, vieno tikrai užteks. 

La Taverna

La Taverna – mažame lauko sode įsikūręs restoranas, turintis staliukus ir viduje, tačiau visuomet renkuosi būtent sodą. Šią vietą rasite naujojoje miesto dalyje Gueliz, jei važiuosite su taksi, pasakykite, kad paleistų prie Cinéma Colisée kino teatro. La Taverna – įdomi vieta, netiks jei mėgstate prabangesnę aplinką. Jausitės patekę kiek į 80-uosius metus, pagyvenę padavėjai su baltomis pirštinaitėmis, per televizorių rodo krioklių vaizdus, maistas paprastas, galite užsisakyti ir vyno/alaus. Ten dažnai renkasi vietiniai ar Marakeše gyvenantys užsieniečiai, kuriems nereikia prabangos, bet gero aptarnavimo ir pasibuvimo sodo aplinkoje.

               


Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *